Karakteristik pamrosésan sareng lapangan aplikasi tabung serat karbon

Tabung serat karbon, ogé katelah tabung karbon, mangrupikeun produk tubular tina serat karbon sareng résin. Métode produksi anu biasa dianggo nyaéta serat karbon prepreg rolling, pultrusion filamén serat karbon, sareng gulungan. Dina prosés produksi, sababaraha jinis sareng ukuran tabung serat karbon tiasa dihasilkeun numutkeun pangaluyuan kapang. Beungeut tabung serat karbon tiasa diageungkeun nalika prosés produksi. Ayeuna, permukaan tabung serat karbon nyaéta anyaman polos 3k matte, twill matte, anyaman polos cerah, twill cerah sareng bentuk-bentuk sanésna.

Tabung serat karbon ngagaduhan kaunggulan kakuatan tinggi, résistansi abrasi, tahan asam sareng alkali, sareng beurat enteng. Salaku tambahan, produk ngagaduhan séri sipat anu saé sapertos ukuran anu relatif stabil, konduktivitas listrik, konduktivitas termal, koefisien ékspansi termal anu rendah, pelinciran diri, nyerep énergi sareng tahan shock. Éta ngagaduhan seueur kaunggulan sapertos modulus spésipik tinggi, résistansi kacapean, résistansi ngarayap, résistansi suhu luhur, résistansi korosi, sareng tahan maké.

Widang aplikasi tabung serat karbon:

   1. Ngagunakeun lampu na kuat sareng cahaya sareng pasipatan mékanis anu sesah, éta seueur dianggo dina penerbangan, ruang angkasa, konstruksi, alat mékanis, industri militér, olahraga sareng luang sareng bahan struktural sanés.

  2. Ngagunakeun résistansi korosi na, tahan panas, vertikalitas alus (0.2mm), sareng kakuatan mékanis anu luhur, produk cocog pikeun poros drive alat percetakan papan sirkuit.

   3. Anggo résistansi kacapeanna pikeun dilarapkeun kana wilah helikopter; anggo atenuasi geter na kanggo dilarapkeun kana alat audio.

   4. Ngagunakeun kakuatan tinggi na, anti sepuh, anti ultraviolét, sareng pasipatan mékanis anu saé, éta cocog pikeun tenda, bahan bangunan, jaring reungit, ngangkat kutub, kantong bola, koper, rak tampilan iklan, payung, balayar, alat kabugaran , poros panah, Klub, jaring latihan golf, pin switch flagpole, alat olahraga cai, jst.

  5. Ngamangpaatkeun beurat na sareng ciri kateguhan anu saé, produk cocog pikeun langlayangan, piring terbang, busur, pesawat listrik, sareng rupi-rupi cocooan.


Waktos Post: Mar-29-2021